keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Vaalien jälkeen

Kiitos! Kiitos kaikille teille, jotka kävitte äänestämässä. Ihan riippumatta ketä äänestitte, ja vaikka ette äänestäneet edes vihreitä. Koska niiden äänien varaan rakennamme tulevan valtuuston, hallituksen ja lautakunnat. Kyllä, tilanne voisi olla parempikin, erityisesti jos yksi puolue ei dominoisi kenttää. Mutta siitä huolimatta, kaikkine vikoineen, käytetty järjestelmä on tunnetuista paras. Tällä hetkellä käymme läpi neuvotteluja siitä, kuka saa mitäkin paikkoja. Kunhan tiedämme paremmin, tulen postaamaan alustavan arvion tilanteesta.

Minut valittiin valtuustoon varalle, joten blogi ja FB -sivustoni tulee elämään myös jatkossa, joskin todennäköisesti harvennetuin julkistamisjaksoin verrattuna vaalihuumaan. Olen saanut hyviä ideoita kuntalaisilta, toivottavasti niitä tulee jatkossakin; pyrin myös viemään näitä asioita eteenpäin. Toivon, että myös tulevaisuudessa kerrotte, mitä kunnassa voi tehdä paremmin. Vähintään voin viedä viestiä eteenpäin niille, jotka sopivilla posteilla istuvat.

Kuten tavallista, ehdokasbesserwisser kertoo alla, miten asioita voisi tehdä paremminkin:

1. Tarvitsemme Raaseporissa lähidemokratiaa. Ne kylät ja kaupunginosat jotka haluavat ja kykenevät järjestämään alueensa toimintaa, tulisi saada tehdä niin. Oli sitten kyse urheilukenttien parantamisesta tai kirjastotoimintojen järjestämisestä. Kuitenkin kunnan tulee varmistaa, että kaikilla alueilla on palveluja.

2. Tarvitsemme Raaseporissa kansalaistoimintaa. Siis käytännössä sitä henkeä, mitä monella alueella jo on. Korjaamme olemassa olevaa ja tuotamme toimintoja kuntalaisten aktiivisen toiminnan kautta, riippumatta siitä, tukeeko kaupunki asiaa vai ei. Loppujen lopuksi, harva asia on mahdoton, jos sille on aitoa kannatusta, otamme hanskat naulasta ja keksimme niille parempaa käyttöä.

3. Tarvitsemme Raaseporissa avoimuutta. Kunnan asukkaiden tulee voida olla tietoisia siitä, mitä kaupungissa tapahtuu. Pidän omaa blogiani avoinna asioille, jotka ovat omassa määräntävallassani, mutta lisäksi Raaseporin Vihreät aloittaa kauden alussa oman bloginsa, jossa valtuutetut ja aktiivit tuovat esille oman alueensa aiheita ja kuntalaisia koskettavia asioita.

Pysykää linjoilla, vaalit olivat vasta alkua.

Linkit:

Raaseporin Vihreät
Oskari Sundström Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti