keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kevyen liikenteen pikaväylä

Senkin uhalla että toistan itseäni, alla tuoreimman Etelä-Uusimaan sivuilta löytyvä mielipidekirjoitukseni. Kirjoitin sen alunperin blogitekstiksi, mutta luetettuani sen muutamalla henkilöllä, he ehdottivat sen toimittamista lehteen. Tässä teksti kuitenkin myös blogiversiona:

-----------------------------

Sain kiinnostavan idean ystävältäni: vanha rataosuus Billnäsistä Pohjankuruun ja edelleen Fiskarsiin voitaisiin kunnostaa kevyenliikenteen väyläksi. Reitin pohja on jo rakennettu, joten kustannukset olisivat todennäköisesti edulliset. Suurin ongelma lienee huonokuntoisen sillan kunnostaminen Åminneforsin kohdilla.
 
Uusi väylä auttaisi yhdistämään suuren osan vanhasta Pohjan alueesta Karjaaseen ja luomaan selkeän reitin kevyelle liikenteelle. Reitti oikoo muutaman isomman mäen, joten se olisi myös huomattavasti miellyttävämpi kulkea, erityisesti pyöräilijöille. Puhumattakaan nykyisestä valtatiestä, jossa ei kaikin osin edes ole erillistä tietä kevyelle liikenteelle. Tästä pääsisivät nauttimaan myös Tallbackan ja Åminneforsin asukkaat.
 
Väylästä voisi tulla myös uusi matkailuvaltti. Pyöräilymatkat ovat nostamassa päätään Euroopassa, ja tässä olisi upea reitti tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille pyörämatkailijalle. Junalla Helsingistä tai Turusta Karjaalle, josta pyörällä pääsee useampaankin ruukkiin tutustumaan.
 
Ehdotuksen kustannukset tulisi laskea, ja mikäli ne ovat kohtuuden rajoissa, tulisi hanke mielestäni toteuttaa. Turvallinen, helppo ja nopea reitti kuntalaisille lienee asia, jolle on helppo saada kannatusta.
 
Autoteihin on panostettu alueella paljon. Joko olisi kevyen liikenteen vuoro?
 
-----------------------------

Kiitos, näitä ideoita tarvitaan lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti