lauantai 27. lokakuuta 2012

Mitä Raasepori tarvitsee?

Tämän hetken tilanne Raaseporissa on jokseenkin ”mielenkiintoinen”. Taloustilanne on sillä tolalla, että joitakin kouluja on pyydetty säästämään jouluateriasta, vaikka ruokahuolto olisi pysynytkin tiukasti budjetissaan. Leikkaukset tuskin kuitenkaan koskevat asiasta päättävän lautakunnan ja virkajohdon joulutarjoiluja.

Tarjolla on paljon mahdollisuuksia houkutella Raaseporiin uusia ihmisiä; nuoria työssäkäyviä, perheellisiä, heitä, jotka tuovat kuntaamme elämää ja vaurautta. Mutta viimeaikaiset uutiset vuokra-asuntojen vähintäänkin kyseenalaiset myynnit, koulujen tilanne ja yrittäjäilmapiiri ovat itse asiassa kääntäneet asetelman ylösalaisin ja kunnan muuttotappioalueeksi!

Samaan aikaan kaupungin johdossa kiistellään henkilökohtaisista asioista ja päätöksiä tunnutaan tekevän miten sattuu. Tätäkö me kaupunkilaiset haluamme? Ainakin viimeisimmässä äänestyksessä neljä vuotta sitten näin tapahtui, mutta onneksi huomenna sunnuntaina asialle voi tehdä vielä jotain.

Mitä Raasepori tarvitsee? Uusia ideoita, uusia ihmisiä. Heitä, joille yhteinen etu on omaa etua tärkeämpää. Heitä, joille kieli ei ole tärkein asia, vaan että kaupunkia voidaan kehittää yhdessä, kokonaisuutena. Heitä, joille saavutetut edut eivät ole pyhä asia. Heitä, jotka ymmärtävät, että pieni pala suuresta kakusta on usein parempi kuin suuri pala pienestä.

Raaseporin suurin ongelma on yhdelle puolueelle keskittynyt valta-asema, jossa muita ei tarvitse ottaa huomioon. Parempi kaupunki syntyy tekemällä asioita yhdessä, ei yksin. Tämä toteutetaan yksi ääni kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti